Artister

Klicka på länken för att se årets program:  DaFlo Programmet 2016

Tjo & Tjim Torsdag 14 juli kl 21.00

Tjo & Tjim består av trumpetare Niklas Barnö, Basisten Emil Skogh samt Anton Svanberg den flyhänte gitarristen. Gruppen har som vana att underhålla societeten i Stockholm med sitt drivna, svängiga spel och ser fram emot att äntligen få uppträda för det genuina folket på Da Flo. Jazz är musiken och glädje är resultatet. Välkomna!


Familjeföreställningen KALAS I PARKEN fredag den 15 juli kl 13.00 i stora cirkustältet

Melodier från hemlandet, grannlandet och drömlandet slingrar sig ut över publiken och bjuder upp till dans. Cirkusartister, clowner och musiker dyker upp från ingenstans och med hjälp av publiken bullas det upp till kalas.

Clownerna gör sitt bästa och vänder uppochner på allt, inklusive sig själva för att kalaset ska bli ett riktigt kalaskalas!

Fysisk komik, imponerande cirkuskonster och musik från världens alla hörn är ingredienserna i denna färgsprakande familjeföreställning som spelas utan ord. Artisterna på scenen har vana att resa runtom i krisdrabbade områden i världen genom organisationen Clowner utan Gränser och skapa kalasstämning för barn och familjer som behöver det som allra mest.

Välkommen på kalas i cirkustältet hos oss fredag 15 juli kl 13!

Fri entré!

En föreställning med Clowner utan gränser

Producent: Folkets hus och parker

kalas i parken

Marie Lalá Fredag 15 juli kl 21.30

Marie Lalá spelar svensk jazzinspirerad retropop med stort textfokus. Hon spelar allt från poetiskt avskalade pianolåtar till peppiga storslagna stråk- och blås arrangemang.

Marie Lalá är före detta luftakrobaten som efter många år på resande fot gav sig ut på Nordsjön och arbetade som industriklättrare på oljeplattform. Fem år senare blev hon före detta industriklättraren som sade upp sig för att satsa allt på sin musik.

Under våren 2015 rullade hennes singel ”Stockholms tunnelbana” på P3 och 24 maj 2016 släppte hon sitt senaste album ”Stjärnfall och tårar”.

Som tidigare luftakrobat hör Marié Lalá för alltid ihop med cirkusen, det är därför en självklarhet och ett nöje att hon återigen gäster DaFlo-festivalen, denna gången med ett gäng helt färska låtar!

marie-lala-2


Swing Tarturo fredag 15 juli kl 23.00

Swing Tarturo, från det innersta av sväng! Göteborgs­baserade och spelskickliga Swing Tarturo lirar med ett lustfyllt driv och två nypor gatumusik­attityd. Sångerskan och låtskrivaren som heter Julia Stokes är en dynamisk röstartist med cabaret-tradition i ärmen. Swing Tarturo framför rootsjazz med rötter från New Orleans och söderns majsfält men det hörs även ekon från forna tiders svenska schlagerprimadonnor.

Swing Tarturo föddes 2009 i Göteborgs rännsten ur en längtan att sprida het jazz från 20 och 30-talet. Fulladdade med vårdslöshet, glädje och sin unika stil av livfulla uppträdanden framför dom en kombination av gamla dängor och bandets originalkompositioner.
Influenser från bland annat Duke Ellington, Boswell Sisters, Louis Armstrong, Billie Holiday, Triplets de Belleville, mfl.

För första gången gäster de DaFlo-festivalen och vi ser väldigt mycket fram emot att svänga loss!

image1-2


 

Rootvälta fredag 15 juli kl 00.00

Rootvälta är en milstolpe i svensk reggaehistoria och levererar svängig reggae när det är som bäst! De bjuder på livespelningar med publikkontak, äkthet och värme som känns i kropp och själ länge efter att musiken har tystnad!

Från 80-talet och fram tills idag har Rootvälta med sin energi och passion spelat sig genom tre decennier och är numera ett av Sveriges mest omtyckta och erfarna reggaeband.

Eftersom Rootvälta har valt att ta timeout efter sommaren 2016 var det ingen tvekan inför att boka dem till denna sommars DaFlo-festival! Dom har spelat här flera gånger förr och såklart att de ska spela här (kanske) en sista gång!

Därför blir det med både glädje och vemod som vi ser fram emot denna spelning!!

image1-3


Familjeföreställningen DJELIYA lördag 16 juli kl 13.00

Djeliya – en musikalisk och akrobatisk saga. ”Tvingad att fly från sin hemby på grund av en ond förtrollning finner vi hjältinnan Maïs på en äventyrlig resa där hon inser betydelsen av vänskap, mod och samarbete. Stöttad av den mystiske och musikaliske Griot, upptäcker hon en värld där kroppar bildar träd att klättra i, hav att korsa eller berg att bestiga. Åtföljd av två glada kamrater som hon möter på vägen lyckas hon att plocka en magisk frukt som behövs för att kunna rädda sin by.”

Tre artister och en musiker skapar denna berättelse med musik, parakrobatik och clowneri. Tillsammans utforskar de hur man kan övervinna rädslor och hinder genom samarbete och vänskap.

Denna fina familjeföreställning spelas på höskullen på DaFlo- Festivalen lördag den 16 juli kl 13.00.

Fri entré!

Regissör: Pelle Hanæus

Produktion: Circus By Me

Djeliya


Anna Ihlis lördag kl 20.30

Anna Ihlis, från Gagnef, rör sig mellan alternativ pop, rock och visa och är just nu aktuell med skivan ”Känslomässig kull”

Med ett vackert vemod tar hennes låtar dig med i livets berg- och dalbana. En kombination av spröda toner och hennes avskalade och hudlösa närvaro på scen skapar ett djup i musiken. De sköra melodier får enorm styrka just för att Anna vågar visa på en känslomässig öppenhet.

En karg och avskalad känsla ligger över senaste skivan där Anna Ihlis röst växlar mellan försiktigt viskande till, ibland, dramatiska höjder.

Vi utlovar en stämningsfull konsert på höskullens scen!

image1-4BO$$$A GANG! Lördag 16 juli kl 22.00

Rap-kollektivet BO$$$A GANG består av 5 stycken girls, up & coming på den svenska hiphopscenen. Det senaste året har klicken synts runt om i Stockholms klubbliv. Med röjiga live framträdanden och DJ gigs har dom fått så väl publik som hela dansgolv att svettas. 

Under sommaren 2016 kommer debutsläpp från medlemmarna LNKNT & BONBON, men även ett gemensamt singelsläpp från hela BO$$$A-familjen.

Vi kickar kaxiga lyrics med attityd över elektroniska beats & tunga basgångar, men mest av allt vill vi bara festa med publiken! XOXO 

image1-5Tibble Transsibiriska lördag 16 juli kl 23.00

Tibble Transsibiriska är ett svenskt band som spelar romsk musik med mycket energi! Låtmaterialet år en blandning av egna låtar och tolkningar av låtar som hämtas från den romska traditionen i länder som Ryssland, Ungern och Makedonien. Den romska musiken bjuder på allt från medryckande dansvänligt röj till smäktande gråtmilda mollsånger och är som gjord för dygnslånga fester!

Tibble Transsibiriska intar scenen på lördagskvällen efterföljt av DJ Prinsen Paulista/Oslo Balkan Beat Party! Räkna med balkanös in på småtimmarna!!

Tibble

DJ Prinsen Paulista levererar Balkan Beat Party lördag kl. 00.15 (så det vill egentligen säga söndag…) Dj Prinsen Paulista är en av Oslos mest originella DJs som ser till att vi alla får oss en rejäl dos av den fantastiska romska musiken.

Han tar över rodret direkt efter Tibble Transsibiriska och styr skutan mot alla Balkan-godbitarna som får dig att glömma tid och rum och bara vilja dansa natten lång!

Vi utlovar en fantastisk, rolig och svettig avslutning på DaFlo-festivalen!

DJ Paulista

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s