Workshops

DaFlo är ju ingen vanlig festival där man slappar sig igenom dagarna för att satsa allt på fest på kvällarna. Dagarna fyller vi tillsammans med er med en mängd olika workshops för att utveckla både kropp och själ. Här hittar du vilka workshops du kan välja mellan och lite mer vad de innebär. Se hela Workshopsschemat här: Workshopsschema 2016

RAPP WORKSHOP

Med intentionen att stärka självförtroendet & självkänslan, samt inspirera till att våga ta mer plats kommer Katarina Testad till DaFlo med sin rapp-workshop. Deltagarna kommer att få lära känna varandra och värma upp ordentligt för att sedan prova på att rappa tillsammans. 

Vi kommer även att jobba med att hitta det egna uttrycket i röst, kropp, ord och känslor. Där varje deltagare får väcka kretiviteten som vi alla bär på inombords. 

Vi avslutar med att sätta ihop materialet till något som alla i gruppen kan vara stolta över.

Inga förkunskaper krävs!

Alla är välkomna! 

Instruktör: Katarina Testad


Akrobatik/Airtrack

Att utöva akrobatik kräver styrka, spänst och smidighet men också god kroppskontroll då kroppen befinner sig i rörelse och stundtals inte har kontakt med någon fast yta. Akrobatik kan på många sätt jämföras med gymnastik men med annan stil och teknik. Akrobatik är rörelse, styrka, teknik och kroppskontroll.

Airtrack är ett uppblåsbart luftgolv, det har under alla år för DaFlo-festivalen varit en extremt rolig och populär workshop. Du tränar akrobatiken uppe på luftgolvet och får på så sätt hjälp av svikten i golvet, likt en studsmatta eller en hoppborg.

Airtrack/Akrobatik workshopen finns i grupper för nybörjare och fortsättning. Workshopen anpassas så långt det går till var och ens egen nivå.
Instruktör: Ola Glimåker

Parakrobatik

En blandning mellan akrobatik och balans. Det är ett samarbete mellan två personer och personernas kroppar. Parakrobatik bygger på samspel, lek och tillit till varandra.

I parakrobatik jobbar du ofta två och två, en är bas och den andra är flygare. Basen lyfter flygaren i olika positioner och figurer, tillsammans hittar basen och flygaren balansen. En del av parakrobatiken kan jämföras med akroyoga, det är liggande parakrobatik där basen med hjälp av sina händer och fötter flyttar runt flygaren i olika akrobatiska figurer och serier. Parakrobatik kan också vara stående och mer statisk med höga lyft. Parakrobatik workshopen finns i grupper för nybörjare och fortsättning. Workshopen anpassas så långt det går till var och ens egen nivå.
Instruktör: Ola Glimåker


Jonglering

Eller objektmanipulation, går i sin vanligaste form ut på att hålla flera föremål i luften genom upprepade uppåtkast.

Till de vanligaste jongleringsredskapen hör bollar, käglor och ringar. Det finns även olika tekniker att manipulera objekten med, som till exempel kontaktjonglering där en får bollarna att förflytta sig på kroppens yta istället för att kasta dem. Under DaFlo Festivalen har du som inte provat jonglering tidigare möjlighet att lära dig tre-bollsjonglering. För dig som redan kan jonglera har du chansen att utvecklas med nya tricks och annan teknik. Instruktör: Adam Solander


Hiphop dans

Josefina Samuelsson och Hanna Nygren från FunKtion Crew gästar DaFlo-Festivalen med workshops i Hiphop. Vi kommer jobba med grundsteg, grove och musikalitet för att få en härlig känsla av hiphop i kroppen.

Josefina och Hanna är två av grundarna och medlemmar i FunKtion Crew som har sin bas i Göteborg. FunKtion Crew har medverkat på t.ex. Internationella Film festivalen, Swedish Dance Delight, Brisgalan, Choreografers Showdown i Stockholm, Malmöfestivalen, Arvikafestivalen och flera scener i New York. De har stått som vinnare i Just move it och Open Jam. Gruppen har årligen arbetat med projekt i Schweiz och jobbar ständigt med nya föreställningar, workshops och reklamproduktioner.
Instruktörer: Josefina Samuelsson och Hanna Nygren. 


Afro fusion
Det innebär att vi kliver ett steg ifrån den rent traditionella västafrikanska dansen och blandar den med inslag ifrån modern och nutida dans och jazz. Traditionella steg i kombination med golvrörelser i en koreograferad form till modern afrikansk musik!
Instruktör: Ivve Martinez

Fäbolöpning

Under DaFlo Festivalen 2014 hade vi en ny workshops som vi kallade fäbolöpning, tillsammans med forspaddlaren David Levrén. Det är en workshop som vi kommer att ha även denna sommar men denna gång tillsammans med läkarstudenten Joel Granér.

Runt Dala-Floda finns många fäbodar och ofta når man dem via gamla slingrande fäbodstigar. Fäbodlöpning handlar om att njuta av att ta sig fram till fots i ett lugnt tempo med nyfikenheten om vad som väntar runt nästa hörn som främsta drivkraft. Sträckan som Joel tillsammans med sina deltagare kommer att springa är 10-15 km.
Instruktör: Joel Granér


Yoga

Yoga och Meditation har sedan årtusenden använts i öst både som terapi och som väg mot ökad medvetenhet och självkännedom. I väst pratar man om slutet av 1800-talet som den period då yogan börjar spridas.

Tusentals publicerade studier på yoga och meditation visar tydligt att dessa tekniker har mätbara effekter, där sömn, stress, smärta, immunförsvar, andning, hormonbalans och aspekter på livskvalitet och välbefinnande påverkas i positiv riktning genom regelbundet utövande.
Instruktör: Lena Westin


Sång: Afro/ World/ Chi

 Musik, rörelse och sång.

En dubbelworkshop (3 timmar) Hur påverkar rörelsen rösten?

Jennifer Ferguson från Sydafrika har studerat teater och sång i Kapstaden och arbetat som sångerska, låtskrivare, skådespelerska, aktivist och politiker i demokratirörelsen där.

Hon instruerar och leder denna workshop där musik, rörelse och sång utforskas tillsammans. Hennes son Gabriel Ferguson ackompanjerar.

Instruktörer: Jennifer Ferguson & Gabriel Ferguson

 

Sång: Soul-Songs for Transformation

 

Sång för kropp och själ.

En dubbelworkshop (3 timmar)

Vi kommer att undersöka ”vocal toning”, ”chanting” och även ”over toning” för att öppna energicenter i oss själva och tillsammans i gruppen skapa ett kraftfullt kollektivt fält av harmonier.

Vi avslutar sessionen med en ” Sound Journey ”. Luta dig tillbaka och upplev en resa in i ljudets själ. En djupt avslappnande och stark upplevelse.

 

Instruktörer: Jennifer Ferguson & Gabriel Ferguson

 

Cirkusworkshops och Cirkus-prova på för barn mellan 4 och 9 år, läs mer här.  Har du frågor kontakta Britta Wålstedt, britta@walstedt.seKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s